Ratkaisu eläinruokatuotannossa

3.2.2021

Kapasitanssimittaus tehosekoittimessa eläinten rehutuotannossa

Kapasitiiviset mittausanturit ovat monipuolisia rajakytkimien joukossa, koska niillä on korkein sovellusteho perusversiossa. Niitä käytetään ylitäytön suojana sekä kulutus- ja tyhjennysilmaisimena prosessi- tai varastosäiliöissä sekä vuotojen valvonnassa ja rajapintojen havaitsemisessa. Niitä voidaan käyttää kaikentyyppisissä säiliöissä ja muodoissa riippumatta siitä, ovatko astiat metallisia vai ei.

Suuren herkkyytensä ja pienikokoisuutensa vuoksi ne soveltuvat erityisen hyvin rehuteollisuuden erilaisiin prosessivaatimuksiin. Tunnettu eläinten rehunvalmistaja Sano – Moderne Tierernährung GmbH, joka toimii sekä Saksassa että muualla maailmassa, otti UWT GmbH:n kapasitiivisen Capanivo®-ilmaisimen käyttöön sekoitussäiliöissään Grafenwaldin alueella Baijerissa. Erityisesti tahnaisille, nestemäisille ja viskoosille väliaineille kapasitiivinen anturi osoittautui optimaaliseksi ratkaisuksi käyttäjälle tarkan pintatunnistuksen ja aktiivisen kertymisen kompensoinnin ansiosta.

Tarkka väliaineen tunnistus tarttuvilla raaka-aineilla

Eläinten rehutuotannossa tapahtuu samanlaisia ​​tuotantoprosesseja kuin käytännöllisesti katsoen kaikissa tuotantolaitoksissa, kuten esimerkiksi sekoittimissa. Tärkeä vaihe tässä on jauhojen tai pellettien sekoittaminen nestemäisten raaka-aineiden, kuten melassin, vinassin, öljyjen, rasvan tai koliinin kanssa. Kapasitiiviset anturit tarjoavat optimaalisen tuen materiaalinkäsittelyprosessien täyttömäärien havaitsemiselle, koska ne ovat hyvin yhteensopivia eri prosessisäiliöiden kanssa. Tarkastettavalla materiaalilla voi olla täysin erilainen rakenne käsittelyvaiheesta riippuen ja se voi asettaa erilaisia ​​vaatimuksia käytettävälle mittaustekniikalle.

Vuodesta 1976 lähtien Sano on tuottanut erinomaisia ruokintakonsepteja kuten maidonkorvikkeita, kivennäisrehuja ja erikoistuotteita (kuten säilörehuaineita) naudoille ja sioille. Tuotteet ovat edustettuina yli 35 maassa. Eläinten hyvinvoinnin ja terveyden kannalta erityistä huomiota kiinnitetään korkealaatuisiin raaka-aineisiin ja huipputeknologian tuotantoon. Grafenwaldin tuotantolaitoksen sekoitussäiliöiden kontrolloitavalle materiaalin tasovalvonnalle operaattori valitsi yhden UWT GmbH:n pienikokoisista kapasitiivisista mittaustekniikoista.

UWT GmbH tarjoaa nyt älykkäitä ratkaisuja uudella kapasitiivisella anturisarjalla nestemittaukseen. UWT:llä on takanaan yli 40 vuoden kokemus ja yli miljoona menestyksekkäästi ratkaistua käyttösovellusta irtomateriaalien mittauksessa. Laitteet ovat varustettu ”potted” -elektroniikalla ja ne toimivat innovatiivisen käänteisen taajuussiirtotekniikan avulla. Niillä on vankka sertifioitu muotoilu ja ne tarjoavat älykkäitä ratkaisuja kaikkiin nesteisiin, tahnoihin ja vaahtoihin. Vaihtamalla versioita kaapelilla, köydellä ja tangolla sekä putkipidennyksellä, anturit voidaan helposti säätää vastaamaan astian olosuhteita ja niitä voidaan käyttää myös rajapintojen havaitsemiseen nesteissä.

Kapasitiivisen Capanivo® CN 7100 -rajasensorin kiinteä versio on asennettu Sano – Moderne Tierernährung GmbH:n sekoittimiin. Median kosketuksessa anturi reagoi anturivarren kapasitanssin muutokseen, jolloin signaalilähtö vaihtuu.

Yleiskäyttöinen kaksijohdinkytkin soveltuu erityisen hyvin rajoitettuihin tiloihin ainutlaatuisen kompaktin rakenteensa ansiosta. Liitäntäkaapelilla varustetun version lisäksi on saatavana myös koteloversio ja täydellinen muoviversio. CN 7100 takaa turvallisen väliaineen virtauksen sekoittimessa huolimatta tärinästä ja siitä tosiasiasta, että osa nesteistä on viskooseja ja tarttuvia. Tämä on kompensoitu integroidun kärjen herkkyydellä (tip sensitivity).

Luotettavan väliaineen havaitsemisen ja lyhyen reaktioajan ansiosta se auttaa varmistamaan yksittäisten komponenttien oikean sekoitussuhteen, homogeenisen jakautumisen ja lopputuotteen kestävän laadun. Noin 50–100 kg erilaisten nestemäisten väliaineiden nestekomponentteja lisätään sekoittimessa noin 3 tonniin kiinteää ainetta. Nämä ruiskutetaan sekoitusastiaan minuutin kuluessa erityisellä injektiolaitteella. Tätä tarkoitusta varten erilaiset nesteet ruiskutetaan varastosäiliöistä tai siirrettävistä säiliöistä (GRP) enintään 5 baarin paineella sekoitussäiliöön sekoittimeen kiinnitetyn jakelijan kautta. Jakelijaan asennettu Capanivo® CN 7100 -pintakytkin varmistaa, että ohjausjärjestelmässä tarkoitettua nestettä on jakelijassa (= väliaineen tunnistus), ja samalla, että sitä on saatavana riittävänä määränä, mikä takaa oikean ja määrällisen tarjonnan eri formulaatioille.

Tehtaan erityinen haaste on, että vain yksi jakolaite on kiinnitetty sekoittimeen. Sinne syötetään erilaisia nesteitä peräkkäin, paine muodostuu ja sieltä nesteet jaetaan sitten injektiolinjoihin ja pumpataan sekoittimeen eri kohdissa. Anturin rakenne edellyttää elintarvikkeille sopivia materiaaleja sekä sitä, että se on kaikkialla käytettävissä. Se havaitsee kaikki nesteet turvallisesti, vaikka edellinen neste kiinnittyy edelleen yhteen kerrokseen anturissa, jakelulaitteen sisällä ja seuraava neste huuhtelee sen pois. Kaikki nämä vaatimukset täyttyvät UWT Capanivo® CN 7100:ssa.

Kapasitiivinen Capanivo® CN 7100 koteloversiona, liitäntäkaapelilla ja täydellisenä muovisena versiona

  • Rajapinnan ja väliaineen havaitseminen säiliöissä, täyttösuppiloissa ja putkissa 
  • Ei tarvita metallisäiliön seinää / vertailuelektrodia (esim. muovimittaus mahdollista ongelmitta) 
  • Luotettava median tunnistus myös rajapinnan mittaamiseen 
  • Havaitsee ja jättää huomiotta vaahdot (asetuksesta riippuen) 
  • Hyvin lyhyt vasteaika (<1 s) 
  • WHG- ja ATEX-hyväksyntä