Mittaritalon historiikki

Mittaritalo perustettiin 14.11.1975 tavoitteena tuoda maailmalta uutta mittaustekniikkaa Suomen teollisuuden tarpeisiin.

Tuohon aikaan Suomessa oli vain muutama alan yritys, mutta teollisuuden mittauslaitteiden tarve kasvoi jatkuvasti. Elettiin kansainvälistymisen aikaa ja samana vuonna Suomessa pidettiin myös Etykin huippukokous. 

1980-luvulla vallitsi voimakas taloudellinen nousukausi, joka kesti koko vuosikymmenen

Suomen teollisuus kehittyi 90-luvun lamaan saakka pitkälti metsäteollisuuden johdolla.

Metsäteollisuus hyödynsi uutta koneteollisuutta ja ohessa pikkuhiljaa kasvanutta muuta teollisuutta, kuten automaatiota, jotka tämän seurauksena kasvoivat merkittävästi. 

Suomen liittyessä Euroopan unionin jäsenvaltioksi vuonna 1995 myös tavaroiden ja palveluiden liikkuminen helpottui huomattavasti. 

Kansainvälistä yhteistyötä alan menestyneimpien yritysten kanssa

Mittaritalo aloitti kansainvälisen yhteistyön alan menestyneiden yritysten kanssa jo heti yrityksen perustamisesta lähtien. Ensimmäisiä yhteistyökumppaneita olivat mm. saksalaiset Endrss+Hauser ja Vega sekä amerikkalainen Boone Cable Works & Electronics.

Tänäkin päivänä yrityksen tärkeimmät yhteistyökumppanit ovat edelleen Saksassa, Yhdysvalloissa ja Ruotsissa. Monet yrityksistä ovat Mittaritalon tavoin perheyrityksiä, joiden kanssa yhteistyö on jatkunut jo pitkään. 

Yhteistyökumppaneihin lukeutuu menestyneitä yrityksiä, joissa tekninen osaaminen sekä jatkuva kehitystyö ovat alansa huippua

Yksi Mittaritalon pitkäaikaisimmista yhteistyökumppaneista on maailman johtaviin mittaustekniikoiden valmistajiin lukeutuva saksalainen UWT GmbH.  

UWT:n korkealaatuiset tuotteet on suunniteltu pintojen ja raja-arvojen havaitsemiseen sekä valvomiseen kaikenlaisissa irtomateriaaleissa, kiinteissä aineissa sekä nesteissä, tahnoissa ja vaahdoissa. 

Verkkosivuiltamme löydät runsaasti lisätietoa UWT-tuotteista.

Lukuisia mielenkiintoisia projekteja vuosien varrelta

Kiinnostavia projekteja on vuosien varrella tullut eteen paljon ja tulee yhä edelleen. Se tekee pinnanmittausalasta äärimmäisen mielenkiintoisen.

Yrityksen alkuaikoina mittauksissa käytettiin paljon radioaktiivisia laitteita, ja yksittäisistä vanhoista projekteista yksi mielenpainuvimmista oli muun muassa maakaasuputkilinjan puhdistusharjojen eli porsaiden kulun valvontalaitteiden asennus ja käyttöönotto. Projekti toteutettiin yhteistyössä silloisten Nokian, Nesteen ja säteilyfysiikan laitoksen (nykyinen Säteilyturvakeskus STUK) kanssa.

Projektissa porsaan eli sylinterimäisen piikkiharjan sisälle asennettiin radioaktiivinen preparaatti C0 60, 100mCi. Maastossa kaasuputken päälle asennettiin ilmaisin, joka havainnoi porsaan kulun, ja viesti siirrettiin Nokian radiotekniikan avulla valvomoon.

Sen aikainen säteilyfysiikan laitos oli huolissaan – ettei vaan porsas häviäisi. Nykyisin porsaasta huolta kantaa STUK. 

Jo alkuajoista lähtien Mittaritalo myös myi värähtelyrajakytkimiä ja nimesi ne “kaninkorviksi”. Värähtelevän haarukan vuoksi annettiin nimi kaninkorva tai myös käytettiin kanikorva, koska värähtelevä haarukka muistutti heiluvia kaninkorvia. Kaninkorva-nimi vakiintui yleisestikin värähtelyrajakytkimille nimeksi Suomessa.

Tyytyväisä asiakkaita jo kolmen sukupolven ajan

Mittaritalo Oy on alusta alkaen ollut teollisuuden pinnanmittauslaitteita myyvä suomalainen perheyritys, joka on säilynyt suvussa kaikki nämä vuodet.

Jo kolme sukupolvea on ehtinyt tehdä töitä perheyrityksessä, ja näkymät myös tuleville sukupolville ovat hyvät.

Mittaritalo tekee edelleen jatkuvaa yhteistyötä päämiesten ja asiakkaiden kanssa, ja yrityksen jokapäiväistä toimintaa ohjaavia arvoja ovat vastuullisuus, luotettavuus sekä tyytyväiset asiakkaat.