Mittaus nesteessä

Meiltä löydät mittauslaitteet nesteiden välisten kerrosten sekä nesteen ja vaahdon välisen kerroksen pistetason mittaukseen ja jatkuvaan mittaukseen.

Oikeiden laitteiden valinnassa on huomioitava nestekerrosten mittaukseen liittyvät haasteet, kuten kerrostumat, tarttuvuus, kemikaalit sekä aineessa ilmenevät emulsiokerrokset.

Jatkuva mittaus

On sovelluksia paitsi kemian-, petrokemian- tai öljy- ja kaasuteollisuudessa myös muilla teollisuudenaloilla, kuten öljy- ja rasvaerottimilla, joissa on tarkoitus mitata erotuskerros kahden nesteen tai nesteen ja vaahdon välillä. Mittaustekniikan erityinen haaste on pääasiassa kerrostumia, tarttumisia, kemikaaleja ja mahdollisia emulsiokerroksia. 

NivoCapa ® 8000 ja NivoGuide ® 8000 -sarja sopivat hyvin jatkuvaan mittaukseen. 

Raja-arvon mittaus

Kapasitiivinen mittausmenetelmä soveltuu ihanteellisesti kahden nesteen tai nesteen ja vaahdon välisen siirtymän kirjaamiseen tai mittaamiseen. Anturit rajapinnan mittaamiseen on suunniteltu erittäin herkiksi, korkeaksi kemiallisiksi ja vahvoiksi rakenteiksi mekaanisen rasituksen ja kerrostumien tai kiinnittymien suhteen.

Capanivo ® 7000 ja Capanivo ® 8000 -sarja ja RFnivo ® 8000 -sarja sopivat pistetason mittaukseen hyvin. 

Pyydä tarjous

Kiinteiden aineiden mittaus nesteessä

Valikoimastamme löydät myös korkealaatuiset mittauslaitteet kiinteiden aineiden havaitsemiseen nesteistä.

Kemikaalit ja kaasut saattavat vaikuttaa mittaustulokseen ja siksi laitteiden valinnassa on kiinnittävä erityistä huomiota mittaustarkkuuteen ja kestävyyteen.

Jatkuva mittaus

On olemassa monia teollisuudenaloja, jotka vaativat lietemäärien havaitsemista tai kiintoaineiden havaitsemista nesteistä, esimerkiksi sedimenttisäiliöistä tai altaista, suodattimista tai kaltevista selkeyttimistä metalliteollisuudessa, kemianteollisuudessa, kalkki- tai soratehtaissa ja jätevesialalla. Tässä tapauksessa antureiden mittaustarkkuudella ja kestävyydellä on erityinen merkitys, koska saastuminen, kemikaalit ja kaasut voivat usein vaikuttaa mittaustarkkuuteen. NivoBob®-sarjat NB 3300 ja 3400 pystyvät käsittelemään useimmat rajapintamittaukset ja ovat erittäin luotettavia yksinkertaisen mittausperiaatteen ansiosta. Analoginen signaali 4-20 mA ja Modbus RTU / Profibus DP -rajapinta ovat käytettävissä tasoanalyysiä varten.

Raja-arvon mittaus

Nesteen lietteen ja kiintoaineen raja-arvojen mittaamiseen voidaan käyttää Vibranivo®-sarjan VN 1000 tai VN 5000 täriseviä haarukoita. Väliaineen kanssa kosketuksiin joutuvat osat on valmistettu kestävästä ruostumattomasta teräksestä. Käyttämällä versioita VN 1030 tai VN 5030 tasainen syvyys n. 4 m säiliössä tai altaassa ovat mahdollisia, kunhan asennusasento on ylhäältä. Kiintoaineiden tarkkaan tunnistamiseen vaadittava korkea herkkyys voidaan helposti asettaa elektroniikkaan.