UWT:n ratkaisu kalaöljyssä

3.2.2021

Kapasitanssitason havaitseminen kalaöljyä sisältävissä säiliöissä

Tanskassa toimiva kalanrehun valmistaja etsi jatkuvasti tarkkaa, mutta yksinkertaista ja käyttäjäystävällistä kalaöljyn varastosäiliöiden pinnanmittauksen seurantaa.

Kalaöljyä käytetään pääasiassa lemmikkieläinten ruoan valmistuksessa ja vesiviljelyssä. Sen lisäksi kalaöljyä käytetään myös voiteluaineena, nahka parkitaan ja käytetään omega-3-rasvan ansiosta ravintolisänä. Nopeasti kasvava kalanviljely, kuten kaikki nopeasti kasvava maailmanlaajuinen teollisuus, edellyttää tuotantoteknologian ja prosessien jatkuvaa optimointia.

Varastointiprosesseissa kestävä, kapasitiivinen RF-sauva-anturi osoittautui optimaaliseksi ratkaisuksi kalarehunvalmistajalle laitteen tarkan pintatunnistuksen ja automaattisen kalibroinnin ansiosta. UWT GmbH:n tarjoamat kapasitiiviset mittausjärjestelmät sopivat hyvin ylitäytön ehkäisyyn sekä kysyntä- ja tyhjennysindikaattoreiksi prosessi- ja varastosäiliöihin pastamaisen, nestemäisen tai viskoosin aineen tapauksissa. Korkea herkkyys, elintarvikelaatuinen muotoilu ja anturivaihtoehdot tekevät niistä ihanteellisen ratkaisun erilaisiin sovelluksiin elintarviketeollisuudessa.

Osana sisällönseurannan nykyaikaistamista laitoksen operaattori, joka on tuottanut kalanrehua suolaveden vesiviljelylle yli 50 vuoden ajan, päätti varustaa kalaöljyn varastointiprosessinsa Rfnivo®-anturin avulla. Tavoitteena oli pystyä tarkkailemaan luotettavasti täyttötasoja. Yhdessä tanskalaisen kumppanin Rude DANOVA ApS:n kanssa UWT toteutti etukäteen testit varustettavissa säiliöissä.

Kalanrehun valmistaja tuottaa monipuolista rehuvalikoimaa yhteensä 30 erilaiselle kalalle 60 maassa. Jokainen rehutyyppi on mukautettu kalojen erityisiin ravintotarpeisiin ja on siten huolellisesti valittujen raaka-aineiden sekoitus. Kasviperäisten ainesosien lisäksi kalaöljy on vaaraton, ja pelletteihin ja rakeisiin lisätään stabiileja varastoja.

Tarkka ylitäyttösuoja, johon vaahto ei vaikuta

Säiliöiden halkaisija on kolme metriä ja korkeus yksitoista metriä. Keskimääräiset prosessilämpötilat 80 °C:seen asti jopa 0,8 barin paine säiliöiden sisällä. Mitattavan kalaöljyn DK-arvo on välillä 2,0 – 3,0.

Säiliöiden ylivuotojen välttämiseksi luotettava mittaus on ratkaisevan tärkeää sovelluksen kannalta ottaen huomioon vaahdon muodostuminen usein täytön aikana. Asennettu RFnivo®-anturi, jonka pituus on 750 mm ja joka on valmistettu 1.4404 teräksestä osoittautui prosessin kanssa yhteensopivaksi ratkaisuksi öljyn varastoinnin seurantaan. Integroitu ”Active Shield” -tekniikka

RF-anturin vakiona varmisti myös, että mittaustuloksessa kertyminen tai vaahto ei vaikuta pitkällä aikavälillä. Varustamalla yhteensä kuusi säiliötä luotettavalla täydellä valvontajärjestelmällä pystyttiin takaamaan pysyvä suoja kalaöljysäiliöiden ylitäytöltä. Tämä puolestaan ​​varmisti sujuvan, optimaalisen tuen ja huoltovapaan kalanrehun valmistusprosessin valmistajalle.

Helppo asennus ja automaattinen kalibrointi

RFnivo® kalibroi itsensä asennuksen jälkeen, kun virtalähde oli kytketty.

Järjestelmän muokkaaminen tai muuttaminen prosessiolosuhteissa voidaan tehdä helposti. Painamalla vain painiketta, anturi sopeutuu automaattisesti muutettuun tilanteeseen.

Koko jännitteen elektroniikka on varustettu helposti luettavalla näytöllä ja kolmella ohjauspainikkeella, ja se tarjoaa DPDT-relelähdön signaalin arviointia varten. Käytön aikana nykyinen kapasiteetti näkyy aina näytöllä. Parametrit, kuten FSH (fail save high) ja FSL (fail save low) sekä signaalilähdön vasteaika voidaan asettaa selvästi pikakäynnistysvalikossa.

Verkonhaltija voi helposti hallita kapasitiiviseen pinnanmittaukseen integroitua käyttöjärjestelmää, eikä se vaadi aikaisempaa tietoa tai ohjelmointiosaamista.